HTML

Krisztike

Friss topikok

  • witch77: na, ez nekem kimaradt... ezek szerint még nem tudok mindent a motorozás és az eső kölcsönhatásairó... (2015.02.10. 12:41) Esőben motorozás...
  • witch77: Ne légy igazságtalan, szempillarebegtetős nem méltó Baloo barátom, eddig is szólt a blog olyan dol... (2013.07.29. 17:06) Epilógus
  • witch77: Köszönöm :) A lustaság, mint gátló tényező leküzdése után folytatom, ígérem :D (2013.06.03. 17:04) Felfelé a gödörből... ?
  • Ismeretlen_82566: Köszi... akkor is vigasztalhatatlan vagyok... :( Már csak 9 nap... :( (2012.12.10. 19:24) 2012.12.04. kedd
  • Ismeretlen_102606: hehe ez borzasztó... (2010.11.24. 00:28) 2010.10.23. szombat (már 24. vasárnap)

Címkék

Bőrgyógyászat

2016.04.25. 02:47 witch77

A Zanyukám lábszárán és kezén effektív különösebb átmenet vagy előjel nélkül vörös, száraz felületű foltok jelentek meg. Változatos méretben és formában, ámde aggasztó mennyiségben, és bár tulajdonképpen panaszt nem okoztak, de esztétikailag mégsem nyújtottak üdítő látványt, elvándoroltunk hát az SZTK-ba.
Ott természetesen pár nappal korábban terjesztették ki a bőrgyógyászatra is az időpontos rendszert, úgyhogy 1 hét múlva újra mentünk - immár időpontra. Valójában jól indult a sztori, mert mi szokás szerint fél órával korábban érkeztünk, de mint utóbb kiderült, a Zanyukámat szinte azonnal beszólították, úgyhogy még egy fél sarkot sem tudtam sétálni a törpeterrorista minivérebbel, felmenőm már újra az autó mellett állt. Ledöbbenve kérdeztem, hogy mi történt, nem jó időpontra jöttünk??? Mire elmesélte, hogy dehogynem, de már végzett is, pikk-pakk ment minden, behívták, szemlézték, majd Fontos doktornő (egyébként név szerint) azonnal felállította a szakszerű diagnózist, miszerint:

- Hát igen, ez valami ekcéma-szerű... fel lehet öltözni - majd máris az asszisztenshez fordult diktálni a kórlapot és recepteket, aláírni, pecsételni, ezt-azt-amazt, a Zanyukám pedig közben végre szóhoz jutva félénken érdeklődni próbált:
- De mégis, doktornő, mitől lehet ez, talán allergia? 
- Nem, szó sincs róla!
A Zanyukám újrapróbálkozott:
- Akkor talán a kutyától? Séta közben esetleg a szőrére...
.- Nem, nem, az aztán pláne teljesen kizárt! No de írtam fel kétféle krémet, az egyiket reggel, a másikat este kenje, ha múlnak a foltok, akkor elég már csak az egyiket, ha nincs változás, jövő héten jöjjön vissza! Katika, hívja a következő sorszámot! 
Kezébe nyomták a recepteket, és máris kívül találta magát a rendelőn. Hát,sokat nem tudtunk meg, de van két receptünk, majd azoktól hátha okosabbak leszünk, trappolok a patikába. Természetesen mindkét kenőcsöt készíteni kell, legombolnak rólam közel 3 rongyot és menjek vissza 4 óra múlva. Megyek. Kapok két fehér, gyógyszertári műanyag tégelyt, az egyik féltenyérnyi méretű, a másik fele akkora, de egy betű használati utasítás nélkül. Kérdezem a patikust, hogy mégis melyiket hogyan kell használni? Mire őszinte döbbenettel visszakérdez, hogy hát az orvos nem mondta el?!?!? Mert a receptre nem írt semmiféle adagolást... no, hurrá és fanfárok, mert mondani meg csak azt mondta, hogy az egyiket reggel, a másikat este, de melyik az egyik?!? Na, erre a patikus vizsgálgatni kezdi a tégelykéket, és bejelenti, hogy az egyik egy szteroidos krém, a másik pedig... hmm... az is. Csak az egyikben egyik féle, a másikban másik féle szteroid van. Remek, haladunk, jó lesz ez, érzem! Patikus nézegeti közben a recepteket is, és megállapítja, hogy a kávétejszín méretű tégelykében 50:50 arányban van szteroid és "egyéb", míg a kétszer akkorában 30:50 az arány. Ragyogó, most már szinte mindent tudok! És mégis mit gondol, melyiket kellene reggel és melyiket este? Nos... hát... talán a gyengébbet nappalra, ő úgy gondolná praktikusnak... Csúcsszuper, és melyiket hagyjuk el, ha javulás állna be? Öööö... hát logikusan az erősebbet... Hallelúja, köszönöm a határozott gyógyszerészeti szakvéleményt, viszlát, szép estét!

Tehát összefoglalva: a bőrgyógyász nem tudja megnevezni a tüneteket, és fogalma sincs róla, mi okozza őket. De nem rendel el további vizsgálatokat, nem ad beutalót, nem küld sehová, felír két random gyulladáscsökkentő krémet, egyikben több, másikban kevesebb szteroiddal, tökmindegy-kategóriás használati utasítással, mely két krémről és adagolásukról a patikusnak is pont annyi fogalma van, mint tyúknak az asztrofizikáról. Zseniális. 

Ezen tapasztalatok birtokában én azt javasoltam a Zanyukámnak, hogy holdtölte éjjelén menjen ki a rétre gyöngyvirágot és mezei pitypangot szedni, majd az ezekből font koszorúval a fején pontban éjfélkor hátrabukfencezze körbe a környék legnagyobb vakondtúrását. Ha ezzel végzett, akkor én majd ráolvasok a foltjaira, és gyógyító imákkal teleírt papírlapokat fogok égetni a szobájában. 

Most kíváncsian várom, melyik gyógymód lesz hatásosabb. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://witch77.blog.hu/api/trackback/id/tr568589788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása