HTML

Krisztike

Friss topikok

  • witch77: na, ez nekem kimaradt... ezek szerint még nem tudok mindent a motorozás és az eső kölcsönhatásairó... (2015.02.10. 12:41) Esőben motorozás...
  • witch77: Ne légy igazságtalan, szempillarebegtetős nem méltó Baloo barátom, eddig is szólt a blog olyan dol... (2013.07.29. 17:06) Epilógus
  • witch77: Köszönöm :) A lustaság, mint gátló tényező leküzdése után folytatom, ígérem :D (2013.06.03. 17:04) Felfelé a gödörből... ?
  • Ismeretlen_82566: Köszi... akkor is vigasztalhatatlan vagyok... :( Már csak 9 nap... :( (2012.12.10. 19:24) 2012.12.04. kedd
  • Ismeretlen_102606: hehe ez borzasztó... (2010.11.24. 00:28) 2010.10.23. szombat (már 24. vasárnap)

Címkék

2008.09.11.

2008.09.11. 09:54 witch77

Tegnap olvastam egy blogban, hogy nagyon kedves aranyos ismerősök Frankfurtban járva az istennek sem találták a temetőt, és végső kétségbeesésükben minden némettudásukat összeszedve egy rendőrhöz fordultak emígyen: "Herr Sicher, wo ist der kaputt Platz?". Hát ettől kifeküdtem. :)))
És az én nagyon kedves régi ismerősöm jutott eszembe, aki boldogult ifjúságában Németországban (akkor még NDK-ban) járva észrevételezte, hogy az ébresztőóráját itthon felejtette. Márpedig ébresztőórára valamely rejtélyes oknál fogva mindenképpen szüksége volt, keresett tehát egy megfelelő boltot, belépve kiválasztotta a legkedvesebbnek tűnő eladóhölgyet, és mivel németül egy kukkot sem tudott, hát Activity-szerűen mutogatni kezdett neki. Eljátszotta, hogy ő most alszik. A feje mellett áll egy asztal, rajta egy kerek izé, ami tik-takol. A kerek izé hirtelen berregni kezd, erre ő felébred. Majd újfent elbábozta a kerek tik-takoló izét, hogy konkrétan az az, amit ő venni szeretne. Az eladóhölgy szemében felismerés csillant, és mosolyogva felkiáltott: "Áháááá, Wecker!". Kedves ismerősöm némileg megroggyant a felismeréstől, hogy a teljesen hétköznapi vekker szó miatt csinált 12 percen át hülyét magából, majd megpróbált mosolyogni, és mondta, hogy "Ja, Wecker... izé... bitte".
És még egy jó sztori eszembe jutott: kretén exfőnököm és a Drágám Horvátországban egyszer úgy eltévedtek, mint annak a rendje és bementek egy autószervizbe érdeklődni, hátha kézzel-lábbal valahogy elmagyarázza nekik valaki, merre vannak arccal. A "Sprechen Sie deutsch?", a "Parlez-vous francaise?" és a "Do you speak english?" variációkból az utóbbit választották (bár nem tudom, milyen megfontolásból, mert nagyjából tökmindegy volt, egyikük se tudott angolul néhány szón kívül semmit, igaz, németül és franciául se), úgyhogy kerítettek nekik egy angolul beszélő ürgét, aki lelkesen magyarázni kezdett, szerencsére rajzolt is hozzá, így nagyjából képben voltak és igen könnyen sikerült úgy tenniük, mintha értenék az angol szpícset. Majd a sebtében rajzolt térképet átvéve megvidámodva kifelé indultak, de kretén exfőnököm még az ajtóból visszafordult és kedélyesen, jó hangosan visszakiáltott: Danke!!!!
Hiába na, a magyar nyelveket beszélő, művelt nép :)

Egyébként rendkívül utálom ezt a mai esős-borús napot, és nagy kedvem lenne egy meteorológussal elkonzultálni arról, hogy mi a különbség az általa közölt "záporok, zivatarok elvétve előfordulhatnak" című előrejelzés és az általam tapasztalt hajnali 5 óra óta tartó szinte folyamatos esőzés között. A meteorológiai szolgálat munkatársa különben képes volt még reggel 7-kor is szóról szóra a fenti szöveget közölni a Sláger Rádióban, miközben én akkor már 2 órája néztem a bazi felhőket és hallgattam az eső kopogását a kocsi tetején. Vazze, legalább az ablakon nézzen már ki!

Na mindegy, voltam ma bevásárolni a szombati partihoz, máris egy vagyont hagytam a lidliben, pedig még csomó mindent nem is vettem, de azokért saknos a madaras teszkóba kell vándorolni, ezt pedig ma inkább kihagytam, egy napra elég egy ilyen atrocitás is, mint a vásárlás. És ma még be kell pácolnom a húst, krumplisalátát kell csinálnom minimum 3 kiló krumpliból, plusz franciasalátát, bár azt holnap is ráér... nem vagyok lelkes. Ja, meg a takarítást se ártana elkezdeni, utálnám, ha minden holnapra maradna...

Na de most más nem jut eszembe, úgyhogy ezennel veszem a búcsúmat, legyetek rosszak és erkölcstelenek, pussz és pá Mindenkinek! :)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://witch77.blog.hu/api/trackback/id/tr995330075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viki 2008.09.11. 11:34:44

:) Jó takarítást ;)

Ismeretlen_64328 2008.09.12. 17:24:11

a magyarok zseniálisan beszélnek idegen nyelvet:) apu mindig egy fokkal hangosabban ordít - magyarul. és mutogat. bárki aki útbaigazítást kér tőle, már ettől annyira lefagy, hogy úgy tesz mintha értené.:P de a legjobbak az olaszok.:D ha muszáj valamit kérdezniük, és csak angolos van, akkor jönnek a tőszavak. "információne" meg "rezervésön" meg "cséndzs ném". és ha minden sikerül akkor a végén olyan aranyosan hálálkodnak:D (én az "áháááá, wecker!"-től feküdtem ki:D)
süti beállítások módosítása